Rijgeschiktheidsopleiding

Rijgeschiktheidsopleiding

Rijgeschiktheidsopleiding bij Rijschool LesCar

Welkom bij Rijschool LesCar, waar rijgeschiktheid een belangrijke pijler vormt van onze dienstverlening.

Maar wat betekent rijgeschiktheid precies, voor wie is het bedoeld, en waarom is het zo belangrijk? Onderstaand geven wij uitleg.

Wat is Rijgeschiktheid?

Rijgeschiktheid verwijst naar de fysieke en mentale geschiktheid van een persoon om veilig aan het verkeer deel te nemen. Dit omvat onder andere het vermogen om snel te reageren, goed zicht en gehoor te hebben, en stressvolle verkeerssituaties te kunnen hanteren. 

Twijfelt u of u nog rijgeschiktheid bent? Omdat u bijvoorbeeld een oogoperatie heeft gehad of last hebt van dementie? Dan is het verstandig met uw arts te bespreken wat dit betekent voor uw verkeersdeelname.

Ook bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) wordt er veel belang gehecht aan de rijgeschiktheid van kandidaten om de veiligheid op de weg te waarborgen.

Voor Wie is onze Rijgeschiktheidsopleiding?

Rijgeschiktheid is bedoeld voor iedereen die een rijbewijs wil behalen of behouden, maar specifiek voor:

 • Jonge bestuurders die hun eerste rijbewijs willen halen.
 • Oudere bestuurders die hun rijbewijs willen verlengen en moeten aantonen dat ze nog steeds geschikt zijn om te rijden.
 • Bestuurders met medische aandoeningen die invloed kunnen hebben op hun rijvaardigheid, zoals diabetes, epilepsie of hart- en vaatziekten.
 • Bestuurders die vanuit een ander land naar Nederland verhuizen en hun rijbewijs willen omzetten naar een Nederlands rijbewijs. 

Rijschool LesCar - Opfrisopleiding - Rijgeschiktheidsopleiding

Waarom Rijles in Rijgeschiktheid?

Bij Rijschool LesCar zijn wij ervan overtuigd dat iedereen die rijgeschikt is, ook in staat moet worden gesteld om veilig te leren rijden.

Door onze gespecialiseerde rijlessen in rijgeschiktheid helpen we kandidaten zich voor te bereiden op de rijtest van het CBR en vergroten we hun kansen om te slagen.

Wat Verwacht het CBR?

Het CBR verwacht dat elke kandidaat:

 1. Medische Verklaring invult om hun gezondheidstoestand te evalueren.
 2. Een rijtest ondergaat, indien nodig, om te beoordelen of ze rijgeschikt zijn.
 3. Extra documenten en onderzoeken overlegt, zoals rapporten van artsen of specialisten.

Wat Doen Wij bij Rijschool LesCar?

Bij Rijschool LesCar bieden wij een uitgebreid traject aan om onze kandidaten optimaal voor te bereiden op rijgeschiktheid:

 1. Voorbereidende Rijlessen: Wij bieden speciale rijlessen aan die gericht zijn op de specifieke behoeften van de kandidaat. Deze lessen zijn bedoeld om zelfvertrouwen op te bouwen en de rijvaardigheid te verbeteren.
 2. Ondersteuning bij het CBR-proces: Wij begeleiden onze kandidaten door het hele proces van aanmelding bij het CBR, inclusief het invullen van medische verklaringen en het plannen van de rijtest. 
 3. Individueel Aangepaste Lessen: Onze instructeurs hebben ervaring met verschillende medische en psychologische omstandigheden en passen hun lesmethoden aan de behoeften van de kandidaat aan. Dus ook aan die van u.
 4. Examenbegeleiding: Wij zorgen ervoor dat kandidaten niet alleen goed voorbereid zijn, maar ook begeleid worden op de dag van het examen. Dit kan door de kandidaat zelf gepland worden, of wij regelen dit voor hen.

Bij Rijschool LesCar geloven wij dat iedereen een eerlijke kans verdient om hun rijbewijs te behalen.

Wij zijn er voor iedereen en zorgen ervoor dat onze kandidaten de best mogelijke voorbereiding krijgen om met succes door de rijgeschiktheidstest te komen.

Neem Contact Op

Bent u iemand die extra hulp nodig heeft bij het behalen van het rijbewijs vanwege rijgeschiktheid? Neem dan vandaag nog contact op met Rijschool LesCar zodat ook u met de best mogelijke voorbereiding start die u zich kunt wensen.

Samen zorgen we ervoor dat u veilig en vol vertrouwen de weg op kunt!

Ben je benieuwd naar onze prijzen? Bekijk dan onze prijzenpagina waar overzichtelijk alles uitgeschreven staat.

Heb je vragen?

Heb je vragen over ons bedrijf of wil je weten hoe het eruit ziet om lessen te volgen bij ons? Neem dan contact met ons op.