Proefexamen

Proefexamen

Het proefexamen wordt ook wel een tussentijdse toets (TTT) genoemd. Dit examen wordt afgenomen door een CBR-examinator en komt overeen met een echt praktijkexamen.

Dit examen duurt even lang als een echt examen en ook bij dit examen word je op dezelfde onderdelen getoetst. Het enige verschil is dat je bij dit examen niet kunt slagen of zakken.

Deze tussentijdse toets is puur bedoeld om te kijken hoe ver je bent met de opleiding en op welke punten verbeteringen nodig zijn.

De examinator gaat een stukje rijden met je en toetst je op jouw rijvaardigheid. Ook zal je in bijzijn van de examinator een paar bijzondere manoeuvres moeten verrichten.

Na het examen gaat de examinator uitgebreid met je in gesprek en geeft jou de nodige feedback. De feedback zal zeer bruikbaar zijn, omdat je hier makkelijk aan kunt werken in de daarop volgende rijlessen. Naast dit voordeel kan je ook vrijstelling krijgen op de bijzondere manoeuvres en hoef je bij het praktijkexamen enkel een stukje te rijden met de examinator.

Dit zijn redenen waarom zo’n proefexamen zeer nuttig kan zijn!

Bij autorijschool LesCar zit dit examen in bepaalde All-In pakketten inbegrepen. Bij de reguliere pakketten zit dit examen niet inbegrepen. Dit is natuurlijk geen ramp, want je kunt los van het pakket alsnog een proefexamen afnemen. Hiervoor dien je jezelf bij LesCar aanmelden, zodat wij het examen zo snel mogelijk voor jou kunnen inplannen. 

Mocht je voor een All-In pakket gaan waarbij het proefexamen zit inbegrepen, dan hoef je hier uiteraard niet extra voor aan te melden. 

proefexamen - Rijschool LesCar

Je kunt je hier aanmelden voor het proefexamen. Let op! Dit examen zit niet inbegrepen in de reguliere pakketten. Gedurende de opleiding zal de instructeur op het juiste moment het examen voor jou inplannen.

Dit is geen verplicht onderdeel, maar zeker aangeraden. Je kunt namelijk vrijstelling krijgen op de bijzondere verrichtingen. Denk hierbij aan het keren en parkeren.

Dit maakt het uiteindelijke praktijkexamen alleen maar makkelijker om uit te voeren. 

Ben je benieuwd naar onze prijzen? Bekijk dan onze prijzenpagina waar overzichtelijk alles uitgeschreven staat.

Heb je vragen?

Heb je vragen over ons bedrijf of wil je weten hoe het eruit ziet om lessen te volgen bij ons? Neem dan contact met ons op.