AVD

AVD

Algemene Verkeersdeelname (AVD): Veilig en Zelfverzekerd de Weg op

Het Algemene Verkeersdeelname examen is een essentieel onderdeel van het motorrijexamen waarbij je je vaardigheden op de openbare weg demonstreert.

Bij LesBike bereiden we je grondig voor op dit examen, zodat je veilig, zelfverzekerd en bekwaam kunt deelnemen aan het verkeer.

Wat is AVD?

Het AVD examen test je vermogen om veilig en verantwoordelijk te rijden in echte verkeerssituaties. Tijdens het examen demonstreer je je kennis van de verkeersregels, je vaardigheden op de weg en je vermogen om adequaat te reageren op verschillende verkeerssituaties.

Wat Kun je Verwachten?

Tijdens het examen rijd je onder toezicht van een examinator op de openbare weg. Je wordt beoordeeld op verschillende aspecten van je rijgedrag, waaronder:

  • Rijden in het Verkeer: Je demonstreert je vermogen om veilig en vlot door het verkeer te navigeren, waarbij je rekening houdt met andere weggebruikers, verkeersborden en wegmarkeringen.
  • Verkeersinzicht: Je laat zien dat je verkeerssituaties kunt inschatten, anticiperen op mogelijke gevaren en op een defensieve manier kunt rijden om ongelukken te voorkomen.
  • Manoeuvreren: Je voert verschillende manoeuvres uit, zoals inhalen, kruispunten oversteken, afslaan en het rijden op verschillende soorten wegen (stadsstraten, buitenwegen, snelwegen, etc.).
  • Communicatie: Je communiceert effectief met andere weggebruikers door gebruik te maken van richtingaanwijzers, handgebaren en oogcontact.

Rijschool LesCar - AVD

Waarom is dit Belangrijk?

Het motor AVD examen is niet alleen een vereiste voor het behalen van je motorrijbewijs, maar het toont ook aan dat je klaar bent om veilig en zelfverzekerd deel te nemen aan het verkeer.

Door het succesvol voltooien van dit examen, laat je zien dat je de nodige kennis, vaardigheden en verantwoordelijkheidsgevoel hebt om een verantwoorde motorrijder te zijn.

Het leren van veilige en verantwoorde rijvaardigheden is essentieel voor het verminderen van ongelukken en het creëren van een veiliger verkeersomgeving voor iedereen.

Begin je motorreis op de juiste manier!

Wil je je voorbereiden op het motor AVD examen en je motorrijvaardigheden naar een hoger niveau tillen? Neem dan vandaag nog contact met ons op voor meer informatie of om een afspraak te maken voor een intakegesprek.

We staan klaar om je te helpen jouw motorrijdoelen te bereiken!

Ben je benieuwd naar onze prijzen? Bekijk dan onze prijzenpagina waar overzichtelijk alles uitgeschreven staat.

Heb je vragen?

Heb je vragen over ons bedrijf of wil je weten hoe het eruit ziet om lessen te volgen bij ons? Neem dan contact met ons op.