AVB

AVB

Algemene Voertuig Beheersing: Meester worden van de Motorfiets

Het Algemene Voertuig Beheersing examen is een cruciaal onderdeel van het motorrijexamen waarbij je je vaardigheden op de motorfiets demonstreert in een gecontroleerde omgeving. Bij LesBike bereiden we je grondig voor op het dit examen, zodat je zelfverzekerd en bekwaam aan het verkeer kunt deelnemen.

Wat is AVB?

Het AVB examen bestaat uit een serie bijzondere verrichtingen die je moet uitvoeren om je beheersing van de motorfiets aan te tonen. Deze verrichtingen testen je rijvaardigheid en controle over de motor in verschillende situaties.

Het succesvol voltooien van het examen is een belangrijke stap naar het behalen van je motorrijbewijs.

Wat Kun je Verwachten?

Tijdens dit examen voer je verschillende bijzondere verrichtingen uit op een afgesloten oefenterrein onder toezicht van een examinator. Deze verrichtingen omvatten onder andere:

  • Langzame Slalom: Je manoeuvreert de motorfiets zigzaggend door een smalle doorgang, waarbij je je balans en stuurvaardigheid moet behouden.
  • Wegrijden en Stoppen: Je vertrekt vanuit stilstand en stopt op commando op een precies aangegeven plek, waarbij je de koppeling, remmen en gascontrole nauwkeurig moet beheersen.
  • Uitwijken: Je ontwijkt op hoge snelheid een denkbeeldig obstakel door snel en gecontroleerd van richting te veranderen, waarbij je je kijktechniek en stuurvaardigheid moet gebruiken.
  • Precisiestop: Je remt vanaf een bepaalde snelheid met precisie tot stilstand, waarbij je de remmen goed doseert en de motor onder controle houdt.
  • Halve Draai: Je maakt een halve draai binnen een beperkte ruimte, waarbij je je kijktechniek, balans en controle over de motor moet behouden.
  • Denkbeeldige Acht: Je rijdt in een denkbeeldige achtvormige figuur, waarbij je je stuurvaardigheid en coördinatie moet demonstreren.

Rijschool LesCar - Motor rijlessen - AVB

Waarom is dit Belangrijk?

Het beheersen van bijzondere verrichtingen zoals die tijdens dit examen worden getest, is van cruciaal belang voor het veilig en zelfverzekerd rijden op de openbare weg. Deze manoeuvres helpen je om je motorfiets beter te begrijpen en te controleren, waardoor je in staat bent om snel en adequaat te reageren op veranderende verkeerssituaties en noodsituaties.

Het Algemene Voertuig Beheersing examen is niet alleen een vereiste voor het behalen van je motorrijbewijs, maar het vergroot ook je vertrouwen en vaardigheid als motorrijder, wat essentieel is voor een lange en plezierige ervaring op de motorfiets.

Van beginner tot ervaren rijder!

Wil je je voorbereiden op dit examen en je motorrijvaardigheden naar een hoger niveau tillen? Neem dan vandaag nog contact met ons op voor meer informatie of om een afspraak te maken voor een intakegesprek. We staan klaar om je te helpen jouw motorrijdoelen te bereiken!

Ben je benieuwd naar onze prijzen? Bekijk dan onze prijzenpagina waar overzichtelijk alles uitgeschreven staat.

Heb je vragen?

Heb je vragen over ons bedrijf of wil je weten hoe het eruit ziet om lessen te volgen bij ons? Neem dan contact met ons op.